sábado, 28 de dezembro de 2013

SAR, O Senhor D. Duarte de Bragança orador de honra numa tertúlia promovida pelo Embaixador da Hungria



------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Magyar borral kívántak boldog karácsonyt a portugál királyi ház fejének


Egy szekszárdi Ó vörös cuvéevel – Dúzsi Tamás pincészetéből –, kívántak boldog karácsonyt a portugál királyi ház fejének a hétvégén megrendezett királyi borkóstolón, melyet a lisszaboni magyar követség dísztermében tartottak.

A rendezvényt Konkoly Norbert nagykövet nyitotta meg, majd Senhor Dom Duarte de Bragança, a portugál királyi család feje mondta el köszöntő beszédét, ahol a családi tradíciókról beszélt. Ezt követően ifjabb Dúzsi Tamás portugálul mutatta be a szekszárdi pincészetüket és boraikat.
– Fenséges! – mondta a portugál királyi ház feje, amikor megkóstolta a Dúzsi pincészet borait.

Az eseményen, mely rendkívül jó hangulatban telt, mind az étkek, mind a borok egymással harmóniában voltak, részt vettek a sajtó és szállodák képviselői, illetve a legjelentősebb portugál lapok képviselői is. A magyar nagykövetségen a Dúzsi borok mellett még a tokaji nedűket kóstolhatták meg a meghívott vendégek, melyekhez a Zalai kisiparosok sajtjaiból, a Mayer Ottó féle bivaly kolbászból és a magyar libamájas szendvicsekből válogathattak.


Fonte: TEOL

1 comentário:

Carlos Gomes disse...

A tradução possível:
Vinho húngaro desejou feliz Natal para ser o chefe da casa real portuguesa
Um vermelho cuvéevel, Tamás Dúzsi Szekszárd Oh Thomas desejou um feliz Natal – adega, o chefe da casa real de Portugal no fim-de-semana em húngaro a Royal, degustação de vinhos na embaixada de Lisboa realizou-se no salão principal.
O evento foi aberto pelo embaixador Norbert Konkoly e Senhor Dom Duarte de Bragança, chefe da família real portuguesa diz que discurso de boas vindas, no qual ele falou sobre a família tradíciókról. Tamás Dúzsi mais novo posteriormente apresentada em Português, pincészetüket e vinho.
-Sublime! Ele disse que o chefe da casa real portuguesa, quando provei Tamás Dúzsi adega de vinhos.
O evento, que é um extremamente bom humor passou, a comida e o vinho estavam em harmonia uns com os outros, com a presença de imprensa e representantes de hotéis mais importantes das páginas representantes portugueses. A Embaixada da Hungria, além dos vinhos, de vinhos de Tokaj Dúzsi deu os convidados, incluindo o Zala sajtjaiból, tipo de artesanato Otto Mayer de búfalo salsichas e patê de fígado húngaro tinha as sanduíches.